dijous, 8 de novembre del 2012

PRIMER Test del nou recorregut de Terra de Maquis 2013


Equip Outcat de trakers de Terra de Maquis 2013Aquest diumenge passat tocava test i dels bons, tocava fer simulacre real de un dels nous trams que es faran aquest any a Terra de Maquis. Ja varem anunciar que una de les novetats més sonades d’aquesta edició serà el canvi de recorregut i per això els trackers ja fa mesos que hi treballem.
Aquest nou tram uneix les poblacions de Sant Joan de Vilatorrada i Castellfollit del Boix, per desprès pujar al Cogulló de Cal Torre, però amb la diferència important, que aquest any no es passarà per les poblacions de Monistrolet ni de Rajadell, com es feia en les anteriors edicions.
Són 42km i 1.700m de desnivell positiu, plens de corriols, trialeres, baixades a l’infern i pujades al cel i que com era d’esperar no van deixar a cap dels membres d’outcat indiferents.
Aqui va alguna de les seves impressions:

Jordi Vilaseca:
Després del gran record de Terra de Maquis 2012, tot i el gran patiment que va suposar acabar-la, tenia moltes ganes de tornar a provar les sensacions d'aquesta gran cursa, i junt amb 5 camaràdes Maquis vam disposar-nos a fer de "beta testers" de la 1ª etapa de TDM 2013.
Els primers 20km del dia em van ser força familiars, passant per corriols del Collbaix i Suanya, potser per això es van anar aguantant molt bé, però just quan érem prop de Monistrolet, el Txume ens va avisar de que a partir d'allà canviava totalment l'aproximació al Cogulló, i va començar a incrementar-se la duresa progressivament. Els quilòmetres anaven passant, i no hi havia manera d'arribar al cim del Cogulló. La zona m'era molt desconeguda i vaig descobrir dos corriols molt guapos, on em vaig deixar dur pel ritme que estava imposant el Raül amb la pressió del Pierre Roland a l'orella. Després de riure una estona al final del corriol, comença una pujada per pista, que ens va dur a la gola del llop. Un corriol de pujada infernal d'aproximació a Sant Pere de Castellfollit del Biox, amb la primera part gairebé impossible de fer sobre la bici, que em va recordar la Bicicims de Torelló, i que per mi passarà a ser el corriol "místic-polles 3.0". Aquí va haver-hi un punt d'inflexió molt gran. Vam patir molt per arribar a dalt, el cansament es va anar apoderant dels nostres cossos, i ja no hi va haver manera de recuperar forces. Per colmo, encara no erem ni a dalt del Cogulló, ens faltava tot el corriol de pujada de Castellfollit del Boix fins a dalt del cim! La resta ja va ser una retirada cap a casa, amb els últims corriols i trialeres per acabar amb un gran sabor de boca.
En resum, la primera part del primer dia ha pujat molt de duresa, i penso que com no es suavitzi la 2ª part, pot ser una etapa  d'una duresa extrema, gairebé insuperable per a Maquis que l'any passat vam acabar la prova.
Oriol fontanet i Jordi Vilaseca d'Outcat tastejant recorregut terra de Maquis 2013
Ramon Closa:
Fa uns dies  el Txume va dir que tocaria simulacre track TDM 2013 doncs aquest diumenge  convocatòria a les 7:30, sis  Outcaters  Raül Monfort, Oriol Fontanet, Jaume Garcia, Jordi Vilaseca, Jaime Pozo i servidor un Ramon Closa.
Sortim  de Sant  Joan  direcció Collbaix, corriols varis coneguts  per tots, comentant el traçat  en Txume, que si per aquí… que si per allà, no se com ho veus Raül… perquè  aquí hi ha un “tranco” i no sé si els hi hem de fer passar….Ep!! ja t’ho diré jo això… avui que porto la meva  antiga bici Rockrider 5.3, doncs l’altre està a la ubi!!!!,  i ja me l’han batejat com  la bici de test TDM i jo com l’assessor de “trancos”  o sigui que si amb la Rockrider es baixa… tots per aquí i efectivament  tots hi baixaran, je,je,je!!!!!  total una trialereta de res…l’Uri va certificar darrera meu això es fa!
Continuem  track  corriols Suanya, Font de la Girada, zona Can Servitge  i amunt…  el dia està tapat,  cauen quatre gotes que desprès de la nocturna passada per aigua no en fem ni cas. Arribem al collet dels 4 termes i mes endavant en Txume ja demana pas!!! perquè arriben uns dels seus corriol, tram maqui com no podia ser d’altre maner, bon descobriment  Txume!!!!!! una mica més endavant  parada d’avituallament,  ja n’hi havia qui feia estona  que deien tenir gana!!  Doncs som-hi!!!!  Entrepans i barretes per un tub!!!!!


Equip Outcat Jaime Pozo, Raul montfort i Oriol fontanet fent verificacions recorregut Terra de Maquis 2013
Tornem a pedalar i l’Uri diu les ulleres!!! Torna enrere a buscar-les però res, potser li han caigut quan s’ha  estirat en un tou d'herbes al no  poder d'escalar el pedal , dilema...... les anem a buscar??? eren bones???? eren  del eBay??? si… no… al final seguim, ja hi anirem demà al mig dia.
Arribem als corriols que ens portaran  direcció Castellfollit i ensurt el Raül intentant pujar un grao cau  i en un primer moment “canguelo” perquè sembla que s’ha fet mal a l’ombro però per sort només és el cop, agafa l’Scott i tornem-hi que no estat res….... i amunt!! Porta tot el mati pujant-ho to,  es un maqui total!!!!!

Com  ja sabeu, ser un maqui ningú ha dit que sigui cosa fàcil i en la propera edició  aquesta variant en el traçat, crec personalment que agradarà molt, tot i que  serà una mica més dur, això si….........uff!!!!!!!!!! els corriols que ens porten fins Sant Pere de Castellfollit del Boix s’ho valen….....enllaçarem amb Fontanelles i empalmant track de l’any passat per pujar al Cogulló.
Eiii!!!!! futurs Maquis!!!! us esperen fortes emocions i uns trams de corriols brutals!!!
 Per acabar el vídeo que va fer  Ramon closa d'un petit TRAM:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada