dilluns, 9 de maig del 2011

Presentació briefing de la VBTT “Terra de maquis 2011”

Dijous 5 d’abril es va presentar el briefing en públic de la VBTT “Terra de maquis” 2011. La presentació es va fer a la Botiga The Cyclery  Concept  Store, patrocinador principal de la carrera. La presentació va reunir més de cinquanta persones de la comarca i fora del Bages que volien saber tots els detalls de la VBTT.

Raül Montfort, president d’Outcat i dissenyador del recorregut d’aquest esdeveniment esportiu,  va ser l’encarregat d’explicar els entrellats i la filosofia de la cursa, i de respondre tots els dubtes que se li van exposar.

Un dels aspectes que va ressaltar el president d’Outcat és que es tracta d’una cursa pensada per a aquella gent que és amant de l’aventura, la BTT i el paisatge. Montfort ens comentava: és una cursa en que s’ha treballat molt el recorregut, s’han buscat corriols divertits, revirats i exigents, i també paratges idíl·lics del territori, que temps enrere van xafar els maquis. En definitiva un traçat pensat per gaudir de la BTT i treure’n tot el rendiment al cos.

La VBTT “Terra de maquis” és una cursa de dos dies, aquest any s’han fet dos recorreguts un de 230km, molt exigent, i un de més suau i a l’abast de molta més gent de 170km. Els dos recorreguts segueixen gran part del traçat igual, però en certs punts es separen. La sortida i arribada dels dos recorreguts es dóna des de Santpedor, acabant la primera etapa a Castellnou de Bages on els participants faran nit. La cursa està pensada perquè es generi un clima de germanor entre els participants, d’aquí que en el preu d’inscripció hi hagi inclòs l’allotjament. A part, és una manera que els ciclistes puguin descansar més estona i s’estalviïn els trasllats amb el cotxe. Des del club és va fer esment que si hi ha participants que no volen passar la nit amb els altres ciclistes es pot arribar a un acord, tot posant-se en contacte amb l’organització.

Un altre factor diferencial d’aquesta cursa a part del traçat, és el fet que no hi ha senyalització, excepte en les entrades als corriols, que es senyalitzaran amb un teixit biodegradable de color groc fosforescent. Per fomentar l’aventura i el respecte al medi ambient, la VBTT “Terra de maquis” està dissenyada per fer amb GPS o Roadbook.

Un altre aspecte que es va explicar en la presentació pública va ser que s’està treballant amb el Consorci del Cardener, els municipis que hi pertanyen, la Diputació de Barcelona i les cases de turisme rural de la zona per deixar un circuit estable de  la VBTT “Terra de maquis”, oferint d’aquesta manera un producte de turisme actiu. En aquesta volta de cicloturisme  el participant podrà escollir en quants dies la vol fer, 2, 3, 4 o 5 dies i en quines cases de turisme rural adherides a la VBTT “Terra de maquis” vol anar dormir. En el preu també s’inclourà un kit de benvinguda amb tot d’obsequis, i al acabar la ruta s’entregarà un mallot. Els ciclistes també tindran l’opció de contractar un servei de lloguer de GPS o un Roadbook, i contractar el servei de transport d’equipatge per no haver de portar pes a la bicicleta.

Una nova manera de donar a conèixer la nostra terra i una cursa que ha de ser un referent. Com molt bé deia el Raül animeu-vos a fer i feu-vos la vostra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada