Terra de Maquis(VBTT)

El gran repte del 2012, pur BTT
La VBTT Terra de Maquis mourà el ciclisme a la Catalunya Central els propers 16 i 17 de juny
Valentia, risc, resistència, duresa... els maquis representen un esperit de supervivència i lluita que poques aficions poden representar tan bé com el ciclisme i la competició de BTT. el 16 i 17 de juny, les terres de la Catalunya central esdevindran l’escenari de la segona edició de la VBTT Terra de Maquis. Orientació, corriols, indrets inhòspits, esport i maquis seran el context dels 230 quilòmetres i dels més de 7.000 metres de desnivell acumulat que es trobaran els participants.

La Volta BTT (VBTT) Terra de Maquis serà una de les curses més dures del calendari estatal. Una modalitat que busca la puresa de la bicicleta de muntanya. Està pensada per tots aquells ciclistes que volen traçats autèntics, pujades desafiants, baixades que fan segregar adrenalina i molts quilòmetres per posar-se a prova un mateix.

El format de la cursa

 230 quilòmetres es divideix en dues etapes, la de dissabte de 120 quilòmetres i la de diumenge de 110 quilòmetres, acumulant més de 6.500 metres de desnivell i recorrent un 70% del traçat per corriols.

Un dels altres punts diferencials d’aquesta cursa és la utilització del GPS. L’organització de la prova facilitarà als participants el track de la cursa, ja que el recorregut no estarà totalment marcat, fomentant-se d’aquesta manera l’aventura.

Els participants d’aquest esdeveniment esportiu només s’hauran de preocupar de pedalar i de superar els dos dies de competició. Els més de 15 avituallaments, el sopar, un lloc on dormir a Castellnou de Bages, l’esmorzar, els dinars i els trasllats d’equipatge estan inclosos en el preu d’inscripció, juntament amb diferents obsequis per haver acabat la cursa.

Les inscripcions

La inscripció s’ha de fer a través de web: www.terrademaquis.com. Hi ha una inscripció anticipada fins el 16 de maig de 130  euros (tot inclòs). A partir del 17 de maig, la inscripció costarà 150 euros (tot inclòs). Les inscripcions es tancaran el dia 4 de juny o quan s’arribi als 300 inscrits. Per qualsevol dubte es pot consultar la web o enviar un e-mail a info@out.cat.

Un projecte ambiciós

Aquesta cursa forma part d’una oferta de turisme actiu que s’està estructurant al Bages, concretament a la zona del Cardener. La VBTT Terra de Maquis en format cicloturisme es podrà fer durant tot l’any, tot escollint el numero de dies en que vol completar: 3, 4 o fins a 5 dies. L’oferta es complementa amb llocs on dormir en cases de turisme rural, un servei de lloguer de GPS per fer la ruta, el transport de l’equipatge i un lot de regal pel turista (forfait). La singularitat d’aquesta ruta és resseguir corriols i paratges que freqüentaven els maquis, descobrint d’aquesta manera part de la historia d’aquest territori de la Catalunya central.

Aquest projecte es va iniciar el 2009, i ara, desprès de més de dos anys de feina i gràcies al suport de diferents col·laboradors i espònsors, veurà la llum per intentar convertir-se en un referent de la Catalunya central.

Terra de Maquis a Esport 3, programa Bike Attack

http://www.bikeattacktv.com/programes/programa-53-sencer

Canal You Tube de terra de Maquis (Tots els vídeos de Terra de Maquis)


http://www.youtube.com/user/wwwterrademaquiscom?feature=watch

Imatges promocions edicions passades