dijous, 17 de setembre del 2015

VOLEM UN BICICARRIL SANTPEDOR-MANRESA

MANIFEST PÚBLIC. 

VOLEM UN BICICARRIL DE SANTPEDOR A MANRESA _____________________________________________________________________________ L’augment de l’activitat esportiva a la Catalunya Central i la resta de l’estat és evident, sobretot pel què fa als esports d’exterior com el ciclisme. Tan sols cal consultar l’augment de llicències federatives i el nombre de botigues noves que han aparegut en els darrers anys i que conviuen amb les que ja feia temps que tenia la comarca del Bages. Per tant, sembla segur que cada cop hi ha més ciclistes circulant per les carreteres; així doncs, sembla logic que s’haurien d’adaptar les infraestructures a les necessitats del ciutadans un cop existeixen evidències suficients que la situació dels darrers anys ha canviat. 

Per tant, els sotasignats manifestem la voluntat de sol•licitar la construcció d’un carril exclusiu per bicicletes paral•lel a la carretera BV-4101, entre Manresa i Santpedor, o el què és el mateix, entre els km 1,5 i el km 6. 

La demanda es fonamenta en 3 punts bàsics: 
 
1. Per seguretat, tant pel vehicles a motor com pels que circulen amb bicicleta, ja que aquesta via experimenta en hores punta un elevat volum de trànsit i fins i tot retencions degut al semàfors de l’entrada de Santpedor. La carretera BV-4101 és, en molts casos, la via d’entrada al poble de vehicles comercials, de mercaderies o transport públic, que no volen reduir la seva marxa. Aquesta via no presenta cap mena de voral que faciliti la circulació de vehicles lents. Val a dir, que tant la Federació Catalana de Ciclisme, com el Departament de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, ens recomana als ciclistes a circular en paral•lel, un fet molt perillós en aquesta via. 

2. Per fomentar l’esport en tots els grups de població. L’experiència d’altres zones amb bici carrils garanteix que es practiqui més esport i es fomenti entre els més petits, sempre i quan es disposin de infraestructures per poder realitzar-ho. Aquest punt és un assumpte pendent de la Catalunya Central i que a altres llocs ja han anat posant fil a l’agulla. 

3. Per promocionar el turisme i el trànsit de persones entre Manresa i Santpedor, enriquint els dos municipis i generant sinergies, permetent gaudir de manera més coherent del territori, Parc de la Sèquia, Aiguamolls de la Bòbila i d’altres racons que tenim al nostre voltant. 


A l’atenció de l’Ajuntament de Manresa, Santpedor i Sant Fruitós de Bages, municipis implicats en aquesta proposta i representants polítics de la majoria dels sotasignats. 

En breu s'iniciara una recollida de signatures que durara fins a mitjans de desembre en les principals botigues de biciccletes, clubs i entitats esportives de la catalunya vcentral, si us plau feu-ne difusio i signeu !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada