divendres, 11 d’abril del 2014

EL SENTIT COMÚ.

Club esportiu outcat amb bttDesde els 15 anys que vaig en bici i per tant en fa mes que pedalo que no pas en visc. M’ha vingut de gust
escriure una mica el meu punt de vista sobre la situació actual de aquest esport que tant estimo i pel que també treballo.
Tot ha vingut quan rebo un mail comercial de la meva federació de ciclisme on hem conviden a anar a una marxa de carretera, ha estat la gota que ha fet vessar el got. La pròpia federació fent publicitat, i es clar he mirat qui hi ha darrera de la marxa i com era d’esperar era una gran empresa organitzadora. Aleshores m’he preguntat si la federació faria el mateix amb un event no organitzat per una empresa professional i òbviament no he trobat res.
Trobo normal que tots les activitats es professionalitzin, i hi hagi un lucre per organitzar i fer gaudir a la gent pedalant, però no s’ha de oblidar que aquest país on hi ha tanta afició a la bicicleta s’ha basat en l’esport amateur, amb les milers de pedalades que hi ha a cada poble i ciutat, on s’ha fet agafar afició a la gent i que al final alguns cada cop s’ho han agafat mes seriosament i casi casi han convertit la seva afició amb una professió. EL ciclisme ha crescut, s’ha potenciat localment i amateurment, s’ha professionalitzat i s’ha tornat de vegades massa elitista i això es culpa de tots però també i sobretot de la pròpia federació, de les institucions i de les marques.
El 2015 gracies a les obligacions administratives preveig que un 50% de les marxes populars no es podran fer a no se que l’ajuntament amb bon criteri assumeixi la responsabilitat. També es culpa de alguns propietaris o persones mes preocupades en fer negoci que no en ensenyar el nostre territori i alhora també es culpa nostre, del que pedalem, per incívics per entrar a casa dels altres sense demanar permís, per llençar brossa al terra, per fer el ximplet.
En definitiva es culpa de tots el punt on estem arribant,, on no hi haurà pedalades populars, on nomes hi haurà carreres professionals, on les inscripcions seran mes cares i en definitiva on tot serà molt diferent de ara fa 20 anys quan vaig començar a pedalar i es normal que sigui diferent, però el que no es normal es que haguem perdut el sentit comú de fer les coses, de pagar a una federació que no ens dona res a canvi, de no poder organitzar la pedalada del poble perquè no tenim un pla de autoprotecció que podem repercutir al preu inscripció, de que vingui menys gent perquè el preu passa de 15€ a 25€, de que no puguem passar pels corriols que ens agraden perquè la pedalada anterior va passar sense demanar permís o perquè o van deixar tot brut.
Pel be del esport que estimen, posem-hi sentit comú a les coses, sinó tant sols hi ha una solució que amb alguna de les parts no li agradarà.

Raul Montfort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada